FAQ
Kako koristiti 2 različite vrste cjediljki?
Hurom ima fine i grube cjediljke. Odaberite odgovarajuću cjediljku za vrstu namirnica koje cijedite.
Koristite finu cjediljku sa malim rupicama ako želite bistriji sok ili cijedite čvrste i vlaknaste sastojke kao što su jabuka, mrkva, grožđe, celer…
Koristite krupniju cjediljku s većim rupama ako želite više pulpe i gušći sok, ili za mekane sastojke kao što su jagoda, kivi, banana…
Koristite finu cjediljku sa malim rupicama ako želite bistriji sok ili cijedite čvrste i vlaknaste sastojke kao što su jabuka, mrkva, grožđe, celer…
Koristite krupniju cjediljku s većim rupama ako želite više pulpe i gušći sok, ili za mekane sastojke kao što su jagoda, kivi, banana…
Kako se koristi kontrolna poluga
Kontrolna poluga pomaže da se sve hranjive tvari iz sjemenki i ljuski bolje iscijede u sok.
Počnite u zatvorenom položaju (● CLOSE).
Neka ostane u zatvorenom položaju za mekše sastojke kao što su jagoda, kivi, banana i sl.
Za vlaknaste sastojke i sjemenke, kada se komora počne puniti prebacite kontrolnu polugu na poluotvorenu poziciju (Half-Open) i držite tako do zadnje minute cijeđenja da bi sva preostala pulpa izašla iz komore. Možda ćete osjetiti lagano podrhtavanje, ali to je normalno.